Esplugues City experience

Esplugues City experience

Descarrega't la guia del comerç local! Hem treballat molt per fer realitat una guia comercial que pots tenir sempre en el mòbil.

Consulta la nostra guia

Carter Reial 2018

Carter Reial 2018

La UBE vam organitzar dues carpes on els infants poguessin entregar les seves cartes als barris del Gall i Can Vidalet.

Campanyes comercials

Jornada de jocs tradicionals

Jornada de jocs tradicionals

Amb la col·labotació dels comerciants del barri del Gall, vam dinamitzar la Rambla Àngel Guimerà.

Campanyes comercials

CONVOCATÒRIA OBERTA PARTIR DEL 5.10.2021 A LES 9:00H – GENERALITAT DE CATALUNYA – Programa de suport per a la obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments.

Objectiu:
Dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al casc històric i els seus eixamples. Garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d’establiments amb un grau d’antiguitat o  parades de mercats municipals. I donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat arrel de l’emergència sanitària del COVID-19.


Persones beneficiàries:
Els professionals autònoms que estiguin donats d’alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms (RETA), empreses titulars d’establiments de comerç i serveis, situats a peu de carrer i de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.


S’exclouen, les fundacions, les entitats territorials sense ànim de lucre i els gremis i entitats sectorials.

Quantia de la subvenció:
Fins el 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

Aquí podreu accedir al link per a la sl.licitud: 

http://ccam.gencat.cat/ca/tramits/per_temes/Programa-de-suport-per-a-la-obertura-de-comercos-i-de-suport-a-la-reforma-i-millora-destabliments.?category=&temesNom=Comer%C3%A7%20i%20consum

Ajuts de suport a la solvència empresarial en resposta a la COVID-19

Benvolguts i benvolgudes,

El Govern amplia els ajuts directes a la solvència empresarial a  tots els sectors d’activitat (qualsevol CNAE excepte els sectors d’activitats financeres i d’assegurances o d’activitat d’organitzacions i organismes extraterritorials).  Ahir es va publicar l’Ordre que regula Ajuts de suport a la solvència empresarial en resposta a la COVID-19.  

Aquests  ajuts, igual com els de l’anterior Ordre d’Inscripció Prèvia (ECO/127/2021)  estan destinats a reduir l’endeutament de les persones treballadores autònomes (empresaris i professionals) i les empreses no financeres més afectades per la pandèmia de la COVID-19 i s’han de fer servir per al pagament de deutes contrets per les empreses des de març de 2020.

El formulari d’inscripció prèvia es pot presentar des de les 9.00 hores del  21 de juliol de 2021 fins al divendres dia 30 de juliol de 2021 a les 15.00 hores. L’ordre d’entrada de les inscripcions no es tindrà en compte per a l’atorgament dels ajuts.

Més informació a Canal Empresa

El Departament d’Empresa i Treball aprova el calendari de festes laborals per a l’any 2022

El Departament d’Empresa i Treball ha aprovat el calendari de festes laborals per a l’any vinent a tot el país:

1 de gener (Cap d’Any), dissabte.

6 de gener (Reis), dijous.

15 d’abril (Divendres Sant), divendres.

18 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), dilluns.

6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada), dilluns.

24 de juny (Sant Joan), divendres.

15 d’agost (l’Assumpció), dilluns.

12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), dimecres.

1 de novembre (Tots Sants), dimarts.

6 de desembre (Dia de la Constitució), dimarts.

8 de desembre (La Immaculada), dijous.

26 de desembre (Sant Esteve), dilluns.

A les dates indicades en aquest calendari, els Ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables. 

En marxa la 5a edició del programa Comerç 21
per re-activar, impulsar i millorar el comerç de proximitat

Avui s’ha donat el tret de sortida a la 5a edició del programa Comerç 21 de suport a pimes comercials i de serveis, que impulsa la Diputació de Barcelona i PIMEComerç, amb l’objectiu de millorar el comerç de la província de Barcelona

També s’ha fet una ponència sota el nom “Com adaptar el procés comercial a la Nova Normalitat”, a càrrec de Daniel Gil, desenvolupador de negoci i project manager dins l’àmbit de les smart cities

Aquest projecte té per objectiu definir i implementar noves estratègies per tal de donar l’impuls que necessita cada negoci de forma individual. Així, es dóna suport, segons les necessitats de cada cas, per millorar àrees fonamentals dels comerços i serveis com ara, redefinir el model de negoci, comercialització i màrqueting, digitalització, equip humà, professionalització i gestió, entre d’altres.

El projecte està dirigit a un màxim de cinquanta empreses, preferentment a microempreses comercials i/o de serveis, localitzades en trama urbana dels municipis de la província de Barcelona i amb capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci.

Més informació

La UBE i PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç celebren la decisió del Procicat que permet que el comerç no essencial torni a obrir els caps de setmana

El sector del comerç fa setmanes que treballava per rebaixar aquesta mesura i tenia previst fer un acte reivindicatiu per aquest dissabte que, amb aquest anunci, ha quedat desconvocat 

Barcelona, 11 de març de 2021.- L’anunci d’avui del Procicat amb el qual es permet que els comerços no essencials puguin tornar a obrir els caps de setmana a partir del dia 15 de marçha estat valorat molt positivament per PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç, que ja havien advertit reiteradament que era una mesura necessària per poder ajudar a un sector que necessitava poder desenvolupar la seva activitat i facturar també en dissabtes, que suposa entre un 16% i un 20% de la seva facturació setmanal.
 
En aquest sentit, s’ha aconseguit l’objectiu que perseguia la reivindicació: que el comerç no essencial pugui obrir cada dia de la setmana. I, per aquest motiu, l’acte reivindicatiu anunciat per aquest pròxim dissabte dia 13 on es convidava a totes les associacions de comerciants, gremis i establiments comercials a obrir els seus locals i les seves botigues de les 10 fins a les 13 hores, queda desconvocat. 
 
D’altra banda, es referma el compromís de continuar pressionant i persuadint a l’Administració Pública de la necessitat de recuperar la normalitat en l’obertura de tota mena de comerç, també dels de més de 800m2, així com del sector de la restauració, que donada la profunda afectació i l’extrema necessitat de poder tornar a fer solvents els seus negocis, ja hauria d’haver pogut ampliar el seu horari de funcionament fins, com a mínim, les 22h en aquesta nova Resolució.

DISSABTE ACCIÓ DE PROTESTA: REOBRIM EL COMERÇ

La UBE i Pimec Comerç estem coordinant una acció de protesta a nivell de tota Catalunya, per les restriccions indefinides que el comerç de proximitat estem patint.

La protesta es durà a terme aquest dissabte, i consistirà en obrir les botigues, amb un precinte que impedeixi l’entrada de clients. (Podeu triar les hores que hi destineu, recomanem d’11 a 13:30 hores)

Us fem arribar un cartell i el manifest on s’informa que el comerç s’està reivindicant, recordeu que no podem realitzar vendes des de l’establiment durant el cap de setmana. (Sí es permet la venda on-line, la protesta es a peu de botiga).

Quedi clar, no convidem a saltar-se la llei, ni realitzar vendres fora del marc legal.

Paral.lelament, estem treballant en la difussió i en l’impacte mediàtic que una acció gran com aquesta requereix, en tot l’àmbit català.

Us fem arribar la carta amb el manifest i el cartell que podeu penjar a la porta del vostre establiment.

Ara estem treballant perfilant els detalls. Esperem que ens hi sumem tots i totes.

Tindreu disponible la informació a Ube.cat

Quedo a la vostra disposició,

Iban Salvador
President de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues
President de Pimec Comerç Baix Llobregat-L’Hospitalet
president@ube.cat
Telèfon: 616474208

RESUM:

Es proposa dur a terme aquest dissabte un acte reivindicatiu per part del comerç, obrint els seus establiments durant tot el dia (sense permetre l’entrada al públic) però sí permetent la recollida de producte amb compra feta prèviament per mitjans telemàtics; tal i com estableix l’article 9.5 de la Resolució SLT/612/2021.

Nous reptes de futur per a l’assessor de la igualtat d’oportunitats

Els passats 18, 19 i 20 de novembre PIMEC va celebrar el II Congrés Dona i Empresa per tractar sobre tres reptes als quals hem de fer front com a societat: la digitalització, el teletreball i la corresponsabilitat.

La presència d’il·lustríssimes persones ponents va enriquir el coneixement dels més de 500 participants al congrés. Aquest article vol ser un reconeixement a la bona feina feta i una crida a la mobilització en els tres camps.


DIGITALITZACIÓ

La digitalització ha implicat i implicarà molts canvis. La tecnologia és el nou elevador econòmic i social, a més d’un sector clau ple d’oportunitats laborals. Es tracta d’un bon repte per a les dones que arrosseguen una bretxa digital de gènere de 30 punts generada per diversos aspectes socioculturals, resultat d’estereotips i rols de gènere.

Però alhora és una oportunitat. El 90% de les ocupacions futures requeriran competències digitals.

La transformació digital és més que una qüestió de tecnologia, implica un canvi organitzacional i una transformació en les formes de treballar que demana capacitat d’adaptació i un lideratge cooperatiu, dues habilitats en què les dones no pateixen dèficits.

És també una oportunitat per a les dones al capdavant de PIMES i per a l’empresària autònoma. La inversió en digitalització en pocs casos suposa grans imports econòmics, tot i que són rellevants i calen ajuts adequats per a poder assumir-los, però sí que requereix acompanyament i assessorament.

Quines propostes plantegem fruit del Congrés?

 • Crear programes per a capacitar i recapacitar les dones en coneixements i habilitats tecnològiques.
 • Donar ajuts en condicions preferents per a la digitalització de PIMES creades per dones i finançar programes de mentoriaper acompanyar-les en el seu procés de digitalització.
 • Establir criteris de discriminació positiva, com beques per a estudiants dones que optin per carreres tecnològiques.
 • Dissenyar i desenvolupar un Pla Estratègic per a la Digitalització en femení.

TELETREBALL

El govern espanyol ha aprovat, mitjançant el Reial Decret-llei 28/2020, de 22 de setembre, la Llei que regula el teletreball a l’empresa privada.

La Llei cobreix les persones treballadores que facin a distància almenys el 30% de la seva jornada, estableix els drets a la dotació i al manteniment per part de l’empresa de tots els mitjans, equips i eines necessàries per al desenvolupament de l’activitat i el dret a la desconnexió. Però malauradament les dones no sempre gaudeixen en igualtat d’oportunitats la implementació real d’aquests drets.

A la nostra societat el pes de la llar i de l’atenció a la família recau majoritàriament en les dones. Les dones que han treballat en remot durant la pandèmia han tingut un 20% més de fatiga mental i un 16% més d’estrès que els homes, com a resultat de la seva major dedicació a la família.

Cal superar les ombres de la llei i evitar la vulneració de drets de les dones. El teletreball no pot esdevenir una falsa solució per a la conciliació, que el que faci sigui reforçar la divisió del treball per sexes i rols de gènere.

La perspectiva de gènere és també necessària per a contrarestar la invisibilitat que pot comportar treballar des de casa i les conseqüències que això té després en termes de promoció professional, retribucions i increment de la bretxa salarial al llarg de la vida.

Les mesures de transparència salarial i els plans d’igualtat poden contribuir a millorar situacions de tensió psicològica derivades d’una incorrecta aplicació de la norma, però durant el Congrés es va identificar que també cal:

 • Fomentar la presència al lloc de treball de les dones i el teletreball per als homes.
 • Aprovar mesures econòmiques i fiscals per a les PIMES, de forma que puguin implementar el teletreball de manera adequada.
 • Realitzar campanyes de sensibilització per a una implementació del teletreball amb perspectiva de gènere.

CORRESPONSABILITAT

Segons l’enquesta sobre L’ús del temps feta per l’INE, les dones dediquen 4h 29’ a llar i la família enfront de les 2h 32’ que hi dediquen els homes a Espanya. A Catalunya, les dones ocupades dediquen menys temps a l’activitat laboral que els homes ocupats (4h 28’ i 5h 21’), però dediquen més del doble del temps al treball domèstic que els homes ocupats (3h 24’ enfront de 1h 55’) respectivament. I una dada més, de les excedències sol·licitades per a tenir cura de familiars adults, el 85% són sol·licitades per dones.

Mesurar el temps dedicat a les distintes activitats diàries ha permès fer visible els diferents usos socials que dones i homes fan del temps a la nostra societat i com els rols de gènere són un obstacle per a la captació i desenvolupament del talent femení.

Hem de desterrar la idea que les polítiques de conciliació s’han concebut com a polítiques per a les dones, per tal de mirar d’impulsar la seva presència en el mercat laboral.La corresponsabilitat és un punt de partida necessari per a la igualtat de gènere i per redistribuir la càrrega total de treball entre dones i homes.

Cal revisar l’organització social del temps vigent, canviar pautes i hàbits socioculturals i renovar el contracte social entre gèneres.

Què convé fer:

 • Identificar bones pràctiques en matèria de corresponsabilitat, difondre i ajudar a fe que siguin adoptades en el si de les empreses.
 • Campanyes de sensibilització en igualtat per fer palesa la necessitat de la corresponsabilitat.
 • Incentius fiscals i en les cotitzacions socials per a les empreses que apliquin mesures que promoguin la reorganització dels rols.
 • Identificar referents masculins que adoptin com a valor la corresponsabilitat i així ho manifestin.

Impulsar les mesures aprovades al Congrés, sempre que comptin amb la complicitat de les administracions públiques, contribuirà a assolir un futur millor per a totes les persones físiques i jurídiques.