La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues emet aquest comunicat de manera informativa a tots els seus associats i ciutadania de la nostra ciutat.

Arran dels fets d’ahir 1 d’octubre i del passat 20 de setembre a Catalunya, volem manifestar que:

– La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues com a entitat del sector del comerç d’Esplugues, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país.

– La realitat és que la nostra entitat aglutina un gran nombre d’empresaris, autònoms i treballadors … que són, per damunt de tot, persones i ciutadans. Cadascú amb el seu propi criteri i pensament.

– La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues considera que la democràcia i la llibertat d’expressió són valors nuclears a la nostra societat. En aquest sentit donem suport a les institucions que exerceixen l’autogovern de Catalunya i volen garantir els drets, les llibertats, la democràcia i el dret a decidir.

– Condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per impedir el referèndum de l’1 d’octubre i donem tot el nostre suport a les més de 800 víctimes.

– La Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues vol donar suport a les mobilitzacions que en aquest sentit es produeixin a Catalunya arreu del món.

– Com a “botiguers” estem molt avesats a ser constantment “interpel·lats” als nostres establiments per part dels clients, dels nostres proveïdors, de l’espai comercial que formem part, … Aquest és el nostre dia a dia, i ens entusiasma! DEMANEM DIALEG POLÍTIC per trobar una sortida a aquesta situació.

Per tot això, fem un a crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. La unitat és la millor defensa de la democràcia.

Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda duran el dia d’ahir i seguint la crida que han fet TOTS els sindicats majoritaris i la majoria de Patronals en que participem a,

•​Convocar a tota la societat, patronals, empresaris/es, sindicats, treballadors/es, autònoms, entitats, institucions i tots i totes les ciutadanes de Catalunya a una ATURADA DE PAIS el dimarts dia 3 d’octubre.

Fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’estat Espanyol i d ‘Europa per a que facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Volem recordar que no és cap obligació i que cada botiga té la llibertat de fer el que cregui convenientment, però creiem des de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues era necessari pronunciar-nos.

A Esplugues, a 2 d’Octubre del 2017
Iban Salvador Martínez

President de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues

Leave Comment