Un 8,7% ha optat per aturar l’activitat durant 2 hores, tal com demanaven els sindicats majoritaris; mentre que un 1,2% ha fet vaga durant tota la jornada

Barcelona, 8 de març de 2018. Durant el dia d’avui, PIMEC ha observat una gran sensibilització per part de les empreses i les persones treballadores a través d’accions reivindicatives per aconseguir la igualtat real i efectiva entre homes i dones, i mostrar el rebuig total a l’assetjament sexual i la violència masclista.

Això no obstant, la patronal constata que el seguiment de la vaga no ha estat majoritàriament la fórmula escollida per part de les persones treballadores. Concretament, un 8,7% ha optat per aturar l’activitat durant 2 hores, tal com demanaven els sindicats majoritaris; mentre que un 1,2% ha fet vaga durant tota la jornada

A l’inici de la jornada s’han detectat problemes als accessos a les grans ciutats que han dificultat l’accés al lloc de treball d’aquells/es treballadors/es que han volgut exercir el seu dret a treballar.

D’altra banda, les dotze convocatòries de vaga efectuades pels diferents sindicats han generat una gran confusió entre les persones treballadores, que en molts casos no tenien clares les franges horàries de les diferents crides a aturar l’activitat.

PIMEC assenyala que les empreses catalanes han facilitat als treballadors i treballadores sumar-se a les diferents reivindicacions a través de pactes entre ambdues parts. Alguns dels acords són la recuperació d’hores perquè el/la treballador/a no vegi disminuïda la seva remuneració o la variació d’horaris i torns per poder accedir a les diferents concentracions convocades.