·        El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement ha obert el termini per participar en la 19a edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, que anualment lliura la Generalitat de Catalunya

 

·        Els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial distingeixen les iniciatives més innovadores del sector i els ens públics i entitats que hagin destacat per les seves tasques de millora en la gestió de la distribució minorista, particularment del comerç urbà de proximitat

 

·        De la seva banda, els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris distingeixen els establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania

 

·        Els comerços, empreses, entitats i administracions poden presentar les seves candidatures fins al proper 13 de juny

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement ha obert el termini per participar en els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2017, que anualment lliura la Generalitat de Catalunya. Els comerços, empreses, entitats i administracions que vulguin participar, poden presentar les seves sol·licituds fins el proper 13 de juny.

Premis Nacionals Iniciativa Comercial 2017

L’objectiu d’aquestes premis és distingir les iniciatives més innovadores del sector i els ens públics i entitats que hagin destacat per les seves tasques de millora en la gestió de la distribució minorista, particularment del comerç urbà de proximitat. Els Premis Nacionals Iniciativa Comercial estableixen tres categories: Premi a la Iniciativa Empresarial; Premi a la Iniciativa Col·lectiva; i Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial.

Categoria: Premi a la Iniciativa Comercial: S’atorga a la iniciativa més innovadora del comerç urbà als projectes que incorporin un concepte innovador de fórmula comercial, la internacionalització de l’empresa, i/o que impliquin una transformació digital. Poden optar a aquesta categoria els comerciats i petites i mitjanes empreses comercials.

Categoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva: Aquesta categoria contempla dos subcategories: Premi a la Iniciativa Comercial Territorial; i Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial.

Subcategoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva Territorial: S’adreça als projectes de dinamització comercial que potenciïn la singularitat de cada territori, millorin els serveis al client i consolidin l’oferta comercial i els serveis de proximitat; que impliquin diferents agents d’un mateix centre o àrea comercial per fer-la més competitiva, atractiva eficaç i eficient; accions amb la implicació de “locomotores comercials”, com són els mercats municipis; que defineixin estratègies de millora de la competitivitat i rendibilitat de les empreses; i/o que desenvolupin actuacions de notorietat que depassin la seva zona. Poden concórrer associacions i federacions territorials de comerç i serveis.

Subcategoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial: Premia projectes de potenciació del sector que millorin els serveis al client i consolidin l’oferta del comerç de proximitat, que defineixin estratègies d’increment de l’eficiència i rendibilitat de les empreses associades, i que siguin projectes d’innovació, expansió i millora de la competitivitat. Poden concórrer centrals de compra, associacions, federacions i gremis sectorials de comerç i de serveis.

Categoria: Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial: Aquesta categoria dels premis s’adreça als ajuntaments i altres ens públics pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que reforcin el model de comerç i serveis urbà, de proximitat, i amb equilibri de formats.

Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2017

 

De la seva banda, aquests premis volen distingir els establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania. S’estableixen dues categories: per establiments amb 100 o més anys d’història; i per els establiments que acreditin 150 o més anys d’història.

Poden optar a aquest guardó totes les microemprees i petites empreses de venda al detall o de prestació de serveis comercials a consumidor final que siguin titulars d’establiments oberts al públic des de fa més de 100 anys.

Presentació de sol·licituds

Per optar a qualsevol dels premis, les sol·licituds s’han de fer segons model normalitzat disponible al Canal Empresa, a la web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i  Coneixement, i s’han de presentar per via telemàtica, del Canal Empresa. Les persones físiques o professionals autònoms que no puguin disposar de mecanismes d’autenticació electrònica, podran presentar-les presencialment a la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (OGE) arreu del territori.

Més info: al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://www.ccam.cat), i a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya (https://canalempresa.gencat.cat/ca/inici/).