Doncs sí, ja tenim una nova associació de veïns a BCN, impulsada des del Gremi de Restauració de Barcelona, per poder treballar en la construcció d’un futur positiu per a la ciutat.

És que a Barcelona no tenim associacions de veïns? Doncs sí, és clar, però sembla que per treballar en positiu no, i Barcelona, com a ciutat internacional que és, necessita gent que entengui que és una ciutat global, oberta i en constant transformació.

Moltes vegades aquests grups autoanomenats de veïns són un xic excloents, fins i tot un cert egoisme mal entès fa que es creguin els protagonistes del relat ciutadà i no és així. Una ciutat com Barcelona té moltes classes de veïns que tenen dret a dir-hi la seva per dissenyar el model de ciutat que volen; no només aquells que tenen un habitatge són veïns, avui el veïnatge d’una ciutat com la nostra és molt divers. Per exemple, és veí un estudiant d’Erasmus? És veí un inversor estranger que ha fet importants inversions a BCN? Són veïns aquells comerciants que porten molts anys amb botigues o negocis a la ciutat i viuen a diferents punts de l’Àrea Metropolitana? Són veïns els milers de treballadors de fora que cada dia venen a la ciutat a treballar? Són veïns tots aquells funcionaris, militars, metges, investigadors i turistes que romanen un temps a la ciutat i després, per raó de feina, en marxen? Tots ells tenen DRET a dir-hi la seva sobre el millor per a Barcelona? Jo crec que sí, i la creació d’aquesta nova plataforma veïnal ajudarà a vehicular tots aquests anhels per millorar la convivència i l’economia de la ciutat. Benvinguts!!