Barcelona, 18 de maig de 2020- A partir d’avui la ciutat de Barcelona i la regió sanitària metropolitana nord i sud han passat a la fase 0,5 que permet l’obertura dels comerços de fins a 400 m2 sense cita prèvia. PIMEComerç celebra aquesta decisió, ja que el sector no podia aguantar més sense poder facturar i ha demostrat que és capaç d’adaptar-se sense problema a les noves mesures de seguretat establertes.

Per altre costat, el Ministeri de Sanitat també ha rectificat la seva decisió de prohibir les rebaixes, i permet als establiments fer descomptes o promocions sempre i quan vagin acompanyades de mesures per evitar aglomeracions que impedeixin mantenir la distància de seguretat i els límits d’aforament dels espais.

El president de PIMEComerç, Àlex Goñi, troba molt positiva la reobertura del sector, ja que “s’han de treure estocs, s’han de posar en marxa les botigues, hem d’il·lusionar els clients” i afegeix “portem seixanta dies tancats i creiem que aixecar aquestes dues “traves” que teníem ens deixa més tranquils i ens permet poder tirar endavant tot un col·lectiu que estàvem molt preocupats de no poder treballar”.