PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet organitza una trobada digital amb l’alcaldessa sobre els efectes econòmics de la Covid-19 en les pimes i els autònoms del territori.


Descàrrega el PDF amb les mesures

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha compartit avui amb una vintena d’empresaris i empresàries de PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet, representants de diferents sectors, les mesures del Pla de Reconstrucció d’Esplugues destinades a ajudar el comerç, les pimes i les persones autònomes de la ciutat amb l’objectiu de superar els efectes econòmics de la crisi sanitària de la Covid-19. En una trobada digital organitzada per la patronal, que ha participat en la redacció del Pla juntament amb AEBALL, CCOO i UGT, l’alcaldessa ha estat acompanyada del primer tinent d’alcalde, Eduard Sanz, la tercera tinenta d’alcaldia, Montse Zamora, i el regidor de Comerç, Manuel Pozo.

El president de PIMEC Baix Llobregat -L’Hospitalet, Joan Soler, que ha celebrat i felicitat la iniciativa, ha aprofitat per parlar del nou conveni signat entre l’Ajuntament d’Esplugues i PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet.

“Vull destacar el programa de suport a l’empresa familiar i recordar que també posem a disposició del teixit empresarial del territori la nostra landing de la Covid-19, així com el servei de suport a la viabilitat empresarial i el Pla de contingència, perquè els comerços puguin obrir amb totes les mesures de seguretat”, ha afegit.

En la seva intervenció, el vicepresident de PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet, Guillermo Muñoz, ha destacat algunes iniciatives i mesures incloses al Pla de Reconstrucció d’Esplugues, com l’atenció, l’assessorament i el seguiment a les persones treballadores autònomes, comerç i empreses o demandants d’ocupació que necessitin orientació i recursos. A més, ha comentat que es crearà una comissió permanent de treball que integri els grups municipals, agents econòmics i socials, teixit associatiu, i que tingui per objectiu el seguiment permanent de les accions realitzades per a la reconstrucció i recuperació de l’activitat en el municipi, així com l’elaboració de noves propostes per garantir els objectius d’aquest pacte. L’alcaldessa d’Esplugues va insistir a que “El Pla de Reconstrucció és un pla viu i flexible, ja que anirà adaptant les respostes a les noves necessitats”.

El president d’Autònoms PIMEC, Miquel Camps, ha posat de manifest les dificultats econòmiques de les persones autònomes del territori. En aquest sentit, Camps ha destacat el paper que ara tenen els ajuntaments, que “per tenir contacte molt directe amb el teixit productiu dels municipis, seran clau per ajudar-los a tirar endavant”. Finalment, la directora de la Fundació PIMEC, Rosa Maria Juny, ha ofert a l’alcaldessa el programa emppersona per a totes les pimes i les persones professionals autònomes locals que necessitin acompanyament, perquè s’han vist obligats a deixar la seva activitat professional o perquè es troben amb dificultats per poder desenvolupar-la: “Des de la Fundació PIMEC, els ajudarem a aconseguir una segona oportunitat”.

Per part de la patronal, també hi ha participat el President de la UBE i PIMEComerç al territori, Iban Salvador, i el defensor del soci, Antonio Boza, entre d’altres membres de l’entitat. La representació de diferents pimes locals associades a PIMEC Baix Llobregat -L’Hospitalet que han pogut traslladar a l’alcaldessa les seves preocupacions i demandes ha estat formada per:
 

UNIÓ DE BOTIGUERS I COMERCIANTS D’ESPLUGUES


ACTION REALITY MANAGEMENT S.L.

BQB TECHNOLOGY S.L.

ETV LLOBREGAT TV S.L.

GAMOGRAF S.L.

GRAM ARQUITECTURA I URBANISME S.L.P.

IGROBE RODAR 2001 S.L.U.

NETEGES CAN CLOTA S.L.

NIMBONENS S.L.

PCI KOSMOS GROUP S.A.

PEDRAZA ROMO HERMANOS S.L.

RESTAURANT PALOU S.A.

ROSA GARCIA LOPEZ

SUMINISTROS AN-BO S.L.

VEGA Y FARRES ELECTROMECANICA S.L.

VISEGURITY EXPRESS S.L.

NGNY DEVICES