La FIHRT s’oposa al tancament del sector de la restauració.

Després de la reunió mantinguda avui al Palau de la Generalitat amb diversos membres del Govern, encapçalats pel seu Vicepresident i President en funcions, HC Pere Aragonès, i de la fltració ahír vespre de les mesures que ens proposarien al sector per limitar els contagis per la COVID-19, la FIHRT s’oposa fermament al tancament d’activitat proposat, donat que es produiran pèrdes irreparables pel sector, ja molt tocat no només durant la pandèmia, sino abans d’ella, i conseqüències en d’altres sectors lligats a la restauració, com és el sector Agroalimentari. Des de la FIHRT, donat que el Govern no ha escoltat les propostes del Sector, ja que la seva proposta no són més que fets consumats que se’ns presenten sense possibilitat de modificació, reclamem que les mesures compensatòries anunciades pel Govern s’implementin de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn.

No volem linies de finançament, ICO o ICF; no volem més endeutament. Volem ajuts directes, el rescat del Sector, tal i com estem demanant des de finals de juny a través de PIMEC TURISME.

En quant a la tramitació dels ERTE impeditius, que són els que el sector haurà de demanar amb aquesta Resolució, demanem al Govern de la Generalitat que implementi les mesures necessàries per a que no es repeteixin els problemes succeïts al mes de març, i que faci le sgestions necessàries amb el SEPE per a que els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia.
Entenem que es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, com hem estat fens fins ara. Els focus de contagis no s’estan produint principalment en l’àmbit laboral o empresarial i demanem que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus. La restauració no és la causa dels contagis; des del primer moment, el sector ha estat qui més mesures ha pres per poder donar tranquilitat als clients i usaris dels seus serveis.
PIMEC, segons dades del seu darrer informe que es presentarà ens els pròxims dies, ens ha avançat que un 18,7% de les pimes i autònoms de Catalunya s’ha plantejat tancar definitivament l’empresa.

Aquesta xifra, malauradament, després de la darrera decisió del Govern de la Generalitat, es veurà incrementada.