El Nostre President Iban Salvador va participar a la comissió de seguiment del Pla de Reconstrucció d’Esplugues, i aportà la situació i oportunitats que poden ajudar el comerç local.

Subvencions disponibles

A la passada comissió vam detectar que els comerços i autònoms no demanen casi bé les subvencions municipals, i estan disponibles per donar-los suport. La UBE us volem animar a que us adreceu a l’Ajuntament, qui ofereix subvencions de fins a 1.000€, i han simplificat molt els tràmits per poder-hi accedir. promocioeconomica@esplugues.cat

Vales de compra

La UBE veiem amb bons ulls la creació del vales de 20€ per ciutadà que es puguessin gastar en el comerç local. Trobem que incitar a la ciutadania, alguns poc usuaris, a trepitjar el comerç local es un benefici i una oportunitat de fidelitzar clients.

Endeutament creixent

Ens preocupa especialment el nivell d’endeutament que estem patint. El venciment dels ICOs a un any vista pot provocar el tancament i un greu endeutament del comerç.

Contractació de persones

Agraïm les subvencions de l’Ajuntament per mantenir llocs de feina, i raonem que an l’actual panorama la contractació de nou personal està justificadament complicat.

Economia de guerra

Expliquem que el comerç viu al dia, en una economia de guerra, en que qualsevol ajuda o eliminació de taxa pot marcar la diferència entre obrir la persiana demà, o tancar definitivament. Cert es que l’Ajuntament no té la solució completa al problema, però demanem que faci el màxim possible per donar suport al teixit comercial de la ciutat.