[Foto: Iban Salvador]

A la jornada organitzada pel PDC de Viladecans,

El President de la Unió de Botiguers, exposa a la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya la feblesa en què es troba el comerç local arran de la crisi econòmica, més quan ens trobem que els eixos comercials s’han aprimat i hem perdut capacitat d’atracció. Exposa que el petit comerç necessita de la complicitat de l’administració catalana per tal d’obtenir un marc legal favorable, i que requerim les eines que ens permetin superar els reptes que la modernització del comerç ens fa haver d’entomar.

Iban Salvador intervingué explicant que ens trobem en una situació delicada, i que l’arribada de més centres comercials a la comarca posen en seriós perill el model de comerç que hem conegut fins ara.

El President coincideix amb altres directius d’entitat amb el perill que pot suposar que la nova llei de comerç pugui facilitar l’accés a la llicència de municipi turístic. La Directora ens explica que per tal llicència caldrien fins a quatre informes favorables i que l’opinió del comerç local serà ben tinguda en compte.

La dificultat sobre legislar l’ecommerce, la taxa no resolta per la implantació dels BIDs, la por de la competència de l’Outlet de Viladecans, entre d’altres, són altres temes que s’han tocat.

Leave Comment