El President Iban Salvador i la Junta de la Unió de Botiguers demanà ahir a en Xavier Garcia Albiol, Diputat pel Partit Popular, que transmeti a l’actual Ministre de Justícia Rafael Català la necessitat d’endurir el codi penal per aquelles persones que de manera reincident assalten el comerç de proximitat.

Davant l’evidència constatada que persones detingudes reiteradament per haver robat un negoci d’Esplugues queden lliures amb càrrecs a l’espera de judici i, aquestes mateixes persones, continuen assaltant negocis de la nostra ciutat, arribem a la conclusió que la policia fa bé la seva feina però que l’actual marc legislatiu no resulta prou dissuasori.

El Diputat va prendre el compromís de fer arribar el nostre prec al ministeri de justícia, i la Unió de Botiguers de fer seguiment.

Sobre nous Grans Centres Comercials

La Junta de la Unió de Botiguers d’Esplugues li vam expressar la nostra preocupació amb la proliferació de noves grans superfícies a Esplugues, però també arreu del nostre territori comarcal. Considerem que la pressió que rebem pel gran nombre de centres comercials ja existents és excessiva, i demanem que la nova llei de comerç, que actualment està en tràmit parlamentari, no permeti noves obertures i/o fixi un topall.

Sobre Suport al Comerç

En aquest sentit l’entitat vam demandar més suport per part de les administracions supramunicipals. Albiol va fer-nos referència a la seva etapa com Alcalde de Badalona, i compartí l’experiència d’haver treballat amb fons de finançament de la Diputació de Barcelona. A les poques hores vam rebre documentació útil, pel que quedem agraïts.

Van acompanyar en Xavier Garcia Albiol, el Secretari General Alberto Vilagrasa, D. Pedro Ruiz, y els regidors d’Esplugues Mercè Haro y Marcos Sanchez.

La reunió va acabar amb un clima cordial de treball.

 

 

Leave Comment