El sector del comerç fa setmanes que treballava per rebaixar aquesta mesura i tenia previst fer un acte reivindicatiu per aquest dissabte que, amb aquest anunci, ha quedat desconvocat 

Barcelona, 11 de març de 2021.- L’anunci d’avui del Procicat amb el qual es permet que els comerços no essencials puguin tornar a obrir els caps de setmana a partir del dia 15 de marçha estat valorat molt positivament per PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç, que ja havien advertit reiteradament que era una mesura necessària per poder ajudar a un sector que necessitava poder desenvolupar la seva activitat i facturar també en dissabtes, que suposa entre un 16% i un 20% de la seva facturació setmanal.
 
En aquest sentit, s’ha aconseguit l’objectiu que perseguia la reivindicació: que el comerç no essencial pugui obrir cada dia de la setmana. I, per aquest motiu, l’acte reivindicatiu anunciat per aquest pròxim dissabte dia 13 on es convidava a totes les associacions de comerciants, gremis i establiments comercials a obrir els seus locals i les seves botigues de les 10 fins a les 13 hores, queda desconvocat. 
 
D’altra banda, es referma el compromís de continuar pressionant i persuadint a l’Administració Pública de la necessitat de recuperar la normalitat en l’obertura de tota mena de comerç, també dels de més de 800m2, així com del sector de la restauració, que donada la profunda afectació i l’extrema necessitat de poder tornar a fer solvents els seus negocis, ja hauria d’haver pogut ampliar el seu horari de funcionament fins, com a mínim, les 22h en aquesta nova Resolució.