viladecan_alcalde

El Consell comarcal del Baix Llobregat, on formem part 20 associacions de comerciants de la comarca expressem a l’Alcalde de Viladecans el nostre neguit per la proliferació al territori de nous Grans Centres Comercials.

La reunió de to reivindicatiu va centrar-se a conèixer el model de ciutat que impulsa a un ajuntament com el de Viladecans a incloure una gran superfície al seu municipi.
El Consell ens vam interessar per si la implantació d’aquesta gran superfície corresponia a un pla comarcal, o d’algun tipus territorial, pactat amb altres municipis, o si la iniciativa sorgia únicament de l’estament municipal. L’Alcalde ens va informar que no existia cap mena de pla comarcal en aquesta direcció, sinó que el model de ciutat que presentava corresponia únicament a la visió del seu consistori.

El consell va donar a conèixer el seu neguit per la massificació d’aquestes superfícies i ens vam interessar per les mesures que l’Ajuntament havia promogut per garantir que el petit comerç urbà pogués sobreviure, i superar el repte d’haver d’entomar l’Outlet que recentment s’ha inaugurat.

Una gran preocupació que el Consell Comarcal vam expressar a l’Alcalde era si l’Ajuntament tenia previst sol·licitar a la Generalitat la Llicència de municipi turístic, que permetria obrir el Centre Comercial també els diumenges, podent augmentar així la pressió i competència sobre el petit comerç de Viladecans i els municipis propers.

 

Leave Comment