Us adjuntem al correu comunicat d’interès que recull una sèrie de consells de seguretat en relació a una nova modalitat d’estafa que s’està produint en alguns establiments comercials. En aquest cas l’entitat afectada ha estat la cadena de supermercats BONAREA però no es descarta que es pugui produir aquesta modalitat a qualsevol altre tipus d’establiment comercial.

L’estafa s’inicia amb la trucada d’una persona que simula ser treballador o responsable d’una empresa associada a la cadena d’establiments, en aquest cas BONAREA, instant al treballador que atén la trucada a fer un pagament per obtenir unes llicències i diferent material de protecció davant la COVID19 (gel hidroalcohòlic, mascaretes…). Hi ha variants sobre el discurs posterior però en tot cas, el que intenta l’estafador es pressionar al treballador per fer-lo caure en l’error i induir-lo a fer un pagament immediat, justificant que serà l’empresa qui amb posterioritat li retornarà els diners.

Us demanem que feu la difusió necessària entre els establiments comercials a fi d’evitar en la mida del possible aquests tipus d’estafes.

Atentament,

Rafa Pilar

ABP Esplugues de Llobregat

Oficina Relacions Comunitat

Tel. 93.413.99.00 Ext. 44425